Incendiu în Șaru Dornei
30 martie 2017
Gospodărie din Poiana Negrii distrusă de flăcări
2 aprilie 2017
Show all

Ziua Porților Deschise la Jandarmeria Vatra Dornei

Sărbătorirea Zilei Jandarmeriei se va face în acest an în perioada 30 martie – 3 aprilie, la Suceava, cuprinzând o serie de manifestări, activităţi şi demonstraţii. Jandarmii sărbătoresc în acest an, pe 3 aprilie, 167 de ani de când a fost semnată Legiuirea pentru reforma Corpului Slujitorilor în Jandarmi de către domnitorul moldovean Grigore Alexandru Ghica, act care a pus bazele Jandarmeriei Române şi care a rămas un document de referinţă pentru evoluţia ulterioară a instituţiei.

La Vatra Dornei, astăzi, 31 martie, a fost ”Ziua Porților Deschise” la sediul Jandarmeriei, situat pe strada Mihai Eminescu. Aici au venit elevi ai școlilor generale din zonă, dar și elevi de liceu. Aceștia au fost informați în privința studiilor pe care trebuie să le urmeze pentru a avea o carieră în Jandarmeria Română, au aflat cu ce se ocupă Jandarmeria, iar în final au testat aparatura, armele, echipamentele și vehiculele Jandarmeriei, asistând și la un exercițiu de alpinism.

Cele mai importante manifestări se vor derula duminică, 2 aprilie, începând cu ora 12:00, pe platoul centrului comercial Iulius Mall din Suceava, când detaşamentul de intervenţie al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava şi elevii Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi ,,Petru Rareş” Fălticeni vor prezenta exerciţii de intervenţie profesională, un moment de dresaj cu câinii de serviciu, precum şi tehnica şi armamentul din dotarea structurilor de intervenţie.

Video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *