inundatii vatra dornei
UPDATE ORA 19:00 – Inundatiile au luat amploare in Vatra Dornei
4 februarie 2017
inundatii vatra dornei ISU Suceava detonare ghetari
Inundații la Vatra Dornei – UPDATE 6 februarie 2017
6 februarie 2017
Show all

Update ora 14:00 A doua zi de inundații la Vatra Dornei

inundatii vatra dornei dinamitare raul dorna bistrita

Cartierele Oborului și Chilia din Municipiul Vatra Dornei sunt și la această ora sub ape. Sunt peste 25 de gospodării afectate de inundații în cele două cartiere ale Municipiului Vatra Dornei. În dimineața zilei de duminică, 5 februarie 2017, echipele de pirotehniști au ajuns în zona blocată de ghețarii de pe râul Dorna și au folosit până acum 30 de kilograme de dinamită pentru a debloca cursul râului. Deoarece debitul apei de pe râurile Dorna și Bistrița este redus, la acest moment este greu de preconizat dacă aceștia vor putea fi mutați în urma dinamitării, a declarat Generalul ISU Ion Burlui.
Pentru a proteja gospodăriile din zonele afectate reprezentanții Apelor Române au montat 1200 de saci de nisip în curțile oamenilor. La aceasta ora nu s-au înregistrat victime , iar în sprijinul celor afectați de inundații au venit voluntari dorneni, reprezentanții Instituției Prefectului Suceava, ISU Suceava, Agenției Apelor Române, primăriei Municipiului Vatra Dornei și Grupa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgența „Bucovina”.
Nu au fost prezenți în ajutorul persoanelor afectate de către inundații, reprezentanții Jandarmeriei din cadrul unității Vatra Dornei, deoarece erau prezenți la baza parcului municipal pentru buna desfășurare a Serbărilor Zăpezii 2017, sau mai bine zis, a „Serbărilor Ploii 2017”, scuzată să ne fie ironia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *