Incendiu în comuna Crucea
27 martie 2017
Lemn confiscat în Vatra Dornei
29 martie 2017
Show all

Țigări de contrabandă confiscate la Vatra Dornei

Datorită activităților de investigare ale polițiștilor în vederea identificării persoanelor care comercializează, depozitează sau transportă țigarete de contrabandă, luni, 27 martie, aproape de miezul nopții, un echipaj al poliției rutiere din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei, a oprit pentru control pe strada Argestru, din localitate, un autoturismul condus de un bărbat de 55 ani din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna.

După testarea acestuia cu aparatul etilotest, s-a procedat la verificarea autoturismului în interiorul căruia au fost depistate mai multe pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară. Autoturismul a fost condus la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei pentru o verificare amănunțită.Cu această ocazie s-a constatat faptul că acesta transporta 25.460 pachete de țigări netimbrate.

Cauza a fost preluată spre soluționare de către Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Compartimentul Vatra Dornei și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere, colectare, transport și preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 280.060 lei. De asemenea s-a dispus indisponibilizarea autoturismului, care se află la sediul Poliției Municipiului Vatra Dornei.

Suspectul a fost reținut pe o perioada de 24 ore, fiind depus în arestul I.P.J. Suceava, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *