Au început lucrările de plombare și asfaltare
2 mai 2017
Biciclist accidentat în Ciocănești
8 mai 2017
Show all

Protest al șoferilor pe DN 17B

Aproximativ 160 de persoane au protestat vineri, solicitând începerea de urgenţă a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a drumului national 17B dinspre Vatra Dornei spre județul Neamț, după ce în urmă cu câteva zile, mai mulți cetățeni din această zonă au inițiat o petiție online adresată direct ministrului transporturilor, Răzvan Cucu. Acţiunea a avut loc între localităţile Crucea şi Chiril, unde, aproape 80 de maşini au circulat timp de două ore pe acest tronson pentru a-și manifesta nemulțumirea faţă de starea jalnică în care se află drumul. Protestatarii au afişat şi mesaje prin care şi-au arătat nemulţumirea faţă de starea drumului, dar şi faţă de faptul că nu sunt alocate fonduri pentru lucrările de modernizare, printre care „Valea Bistriţei = Valea Nepăsării” sau „Dar deschideţi poarta/ Gropile mă-nconjor,/ Cântul suflă rece/ Pivoţii mă dor…/ Ce spui tu străine?!/ CNAIR-ul e departe,/ Braţul său prin drumuri/ numai gropi împarte” sau „Uite groapa, bat-o vina, am venit să-mi rup maşina în frumoasa Bucovina – DN 17 B”.
 „Nu se mai poate. Nu cred că nu se poate să se găsească finanţare pentru a moderniza şi a turna un strat de asfalt pe un tronson de 14 kilometri. Asta în condiţiile în care şi pentru anul acesta au fost prinşi bani doar pentru lucrări de plombare a gropilor. Am solicitat de mai multe ori fonduri, dar ni s-a spus că nu există un studiu de fezabilitate pentru a turna un covor asfaltic. Drumul arată sub orice critică pe acest tronson. Și ca un exemplu, dacă înainte, când se mai putea circula, o salvare sau o maşină de pompieri făcea de la Vatra Dornei până în această zonă circa 20 – 25 de minute, acum timpul a crescut la peste 45 de minute”, a spus Dorin Rusu, primarul comunei Crucea, care s-a numărat printre cei ce susțineau protestatarii.
Primarul din Crucea a declarant si faptul că a primit asigurări din partea prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, că la începutul săptămânii viitoare se va deplasa la Bucureşti pentru a solicita la Ministerul Transporturilor reabilitarea acestui tronson de drum. Dorin Rusu a precizat că şi el personal va întocmi un memoriu pe care vrea să-l depună la ministrul Transporturilor, Răzvan Cucu, prin care să solicite alocarea de urgenţă a fondurilor necesare reabilitării tronsoanelor de pe DN 17B, pe care efectiv nu se mai poate circula din cauza gropilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *