Gospodărie din Poiana Negrii distrusă de flăcări
2 aprilie 2017
Moarte groaznică pentru un bărbat din comuna Crucea
4 aprilie 2017
Show all

”Festivalul Național al Ouălor Încondeiate”, Ediția a XIV-a

La Ciocăneşti s-a desfăşurat, în perioada 1-2 aprilie, cea de-a XIV-a ediţie a ”Festivalului Naţional al Ouălor Încondeiate”. Printre participanţi numărându-se încondeietori de ouă din toată ţara, meşteri populari și solişti îndrăgiţi de muzică populară. Faţă de anii anteriori, elementul de noutate a fost desfăşurarea concursului de încondeiat pe trei secţiuni, una dedicată elevilor de şcoală gimnazială, una liceenilor şi una pentru studenţi, dar şi realizarea unui imens coş de Paşte din care nu au lipsit pasca, colacul tradiţional, damigeana cu vin, caşul proaspăt, bucata de slănină şi cârnaţul traditional.

Un punct de atracţie pentru cei prezenţi în aceste zile la Ciocăneşti a fost şi expoziţia artistului plastic humorean Radu Bercea, care le-a oferit turiştilor o excursie prin judeţ cu ajutorul lucrărilor de grafică şi acuarelă, reprezentând case tradiţionale din Ciocăneşti şi din Bucovina. Târgul artizanilor a atras meşteri populari din nordul ţării care şi-au prezentat spre vânzare creaţiile, aducând la Ciocăneşti specificul zonelor din care provin. Scopul acestui târg l-a constituit încercarea de revitalizare a meşteşugurilor populare tradiţionale, de a aduce în faţa publicului vizitator din mediul urban a acelor obiecte care prin valoare, varietate şi frumuseţe scot în evidenţă “eterna creaţie a satului românesc”, aşa cum am aflat chiar de la cei prezenţi.

Manifestările au fost organizate de Primăria şi Consiliul Local Ciocăneşti împreună cu Centrul Cultural Bucovina, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *