Tăieri ilegale de arbori în Dorna Arini
25 mai 2017
O ursoaică și doi pui găsiți fără viață
15 iunie 2017
Show all

Ansamblul Folcloric ”Plaiurile Dornelor” la Concursul Național al Copiilor ”Călușul Românesc”

În perioada 6-10 iunie, 2017, a avut loc cea de-a XIX-a ediție a Concursului Național al Copiilor ”Călușul Românesc”, din Slatina, județul Olt.

La concurs au participat 120 de ansambluri, printre care s-a numărat si Ansamblul Folcloric ”Plaiurile Dornelor” de la Clubul Copiilor și Elevilor din Vatra Dornei, care a obținut locul I la categoria ”Ansambluri Folclorice”, la categoria ”Căiuți și Călușari”, locul I, dar și un premiu pentru transmiterea și menținerea valorilor și tradițiilor bucovinene.

De asemenea, organizatorii Festivalului Naţional ”Căluşul Românesc” au reuşit să ducă Slatina în Cartea Recordurilor, pentru a doua oară, cu un număr de 1.052 de căluşari care au jucat căluşul, miercuri seara, pe esplanada din centrul Slatinei, în ciuda ploii care s-a abătut asupra oraşului.

”În urma numărării participanţilor la acest eveniment, s-a stabilit un număr de 1.052 de căluşari, ceea ce reprezintă un nou record naţional. Felicitări! (…) Asociaţia Cartea Recordurilor vă aşteaptă la alte evenimente. A fost o organizare excepţională. Nu ne aşteptam la aşa ceva. Sincer, am fost chemaţi, dar nu am crezut. În urma numărării participanţilor, am constatat că s-a întâmplat exact ce ni s-a spus, faptul că este un nou record naţional. Noi vom face demersurile necesare pentru ca acest record să ajungă în Guiness Book”, a afirmat Augustin Neagoe, reprezentantul Asociaţiei ”Cartea Recordurilor” România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *